Skip to content
Manna Prečo vie vaša suseda všetko o aktuálnom dianí v showbiznise aj politike? Pretože pravidelne číta náš web, ktorý je naplnený horúcimi novinkami.
Written by on June 4, 2025

Príprava hovädzej pečene

Uncategorized


Ste aktívna kuchárka a varíte každý deň? Alebo navaríte len pri špeciálnej príležitosti a zvyšok týždňa sa stravujete v reštauráciách? Nech je to už akokoľvek, každá žena občas ocení inšpiráciu na obed či večeru. Ak vám dochádza inšpirácia, čo by ste uvarili na obed pre svoju rodinu či priateľov, množstvo receptov nájdete na internete. Ak plánujete pripraviť slávnostný obed a viete, že zúčastnení nepatria medzi vegetariánov, odporúča sa pripraviť mäsový pokrm. Medzi ľahko stráviteľné mäso patrí hydina. Najčastejšie v kuchyni pripravujeme kuracie a morčacie mäso, ktoré sa vyznačujú ľahkou stráviteľnosťou, vysokým obsahom bielkovín a nízkym podielom tuku.

Hovädzie mäso

Ak chcete pripraviť niečo honosnejšie, zvoľte hovädzie mäso. Hovädzie mäso sa označuje ako jedno z najviac výživných druhov. Obsahuje množstvo železa, zinku, vitamín B a iné stopové prvky. Ak vás trápi anémia, zaraďte do svojho jedálničku viac hovädzieho mäsa a uvidíte rozdieľ. Obsahuje množstvo bielkovín, preto je vhodné aj pre športovcov. Hovädzie mäso sa rozdeľuje na viacero dielov, podľa časti zvieraťa. Ide napríklad o sviečkovú, roštenku, krkovičku atď. Podľa typu a druhu mäsa sa následne líši aj tepelná úprava. Z hovädzieho mäsa si môžete pripraviť množstvo pokrmov, najčastejšie si z neho ľudia pripravujú steaky, tatarák, guláš, či si jednoducho mäso udusia na cibuľke.

Pečenie hovädzieho mäsa

Výživovo veľmi hodnotnou častou je hovädzia pečeň. Obsahuje obrovské množstvo minerálov a vitamínov, najmä železo, vitamín A a B12. Taktiež obsahuje zinok a meď, preto pri pravidelnej konzumácii môžeme zlepšiť vzhľad našej pokožky a vlasov. Hovädziu pečeň je najlepšie pripraviť dusením. Ako dlho dusiť hovädziu pečeň Chutnavareska.sk, aby si zachovala všetky potrebné živiny a ostala stále šťavnatá? Pečeň by sa mala dusiť pri nižších teplotách dlhšiu dobu, ideálne až do dvoch hodín. Vďaka pomalému duseniu zabezpečíte, že sa v mäse zlikvidujú všetky prítomné baktérie. Dôležitým ukazovateľom je vnútorná teplota mäsa, ktorá by mala dosiahnuť minimálne 63 stupňov.

Archives

  • August 2025
  • July 2025
  • June 2025
  • May 2025
  • April 2025
  • March 2025
  • February 2025
  • January 2025
  • December 2024
  • November 2024
  • October 2024
  • September 2024
  • March 2024
  • December 2023
  • November 2023
  • May 2023
  • December 2022
  • June 2022
  • November 2021
  • February 2021
  • September 2020
  • January 2020
  • November 2019
  • October 2019
  • August 2019
  • June 2019
  • May 2019
  • January 2019
  • September 2018
  • April 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017

Calendar

September 2025
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
« Aug    

Categories

  • No categories

Archives

  • August 2025
  • July 2025
  • June 2025
  • May 2025
  • April 2025
  • March 2025
  • February 2025
  • January 2025
  • December 2024
  • November 2024
  • October 2024
  • September 2024
  • March 2024
  • December 2023
  • November 2023
  • May 2023
  • December 2022
  • June 2022
  • November 2021
  • February 2021
  • September 2020
  • January 2020
  • November 2019
  • October 2019
  • August 2019
  • June 2019
  • May 2019
  • January 2019
  • September 2018
  • April 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017

Categories

  • No categories

Copyright Manna 2025 | Theme by ThemeinProgress | Proudly powered by WordPress

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.